Shop en betaal veilig online

Ruime voorraad

Gratis bezorging vanaf €200

Professioneel advies

Milieuvriendelijk reinigen

johan-legt-uit-milieuvriendelijk-schoonmaken

Veel mensen voelen zich onzeker over de risico’s van het gebruik van schoonmaakmiddelen. Risico’s voor zichzelf en het milieu. Terwijl deze onzekerheid niet nodig is, omdat er regelgevingen zijn ontworpen om de veiligheid voor mens en milieu van deze middelen te waarborgen. Sterker nog, in de EU is het zo geregeld dat alle reinigingsmiddelen al ecologisch en zelfs ook afbreekbaar zijn. Enkel het juiste gebruik bepaald de belasting op het milieu. Johan gaat hier graag verder op in.

Regelgeving

Een reinigingsmiddel bestemd voor de (consumenten)markt moet voldoen aan verschillende criteria over de etikettering. Daarnaast geldt er een verordening die voorschrijft dat alle soorten oppervlakte actieve stoffen die worden gebruikt in reinigingsmiddelen volledig biologisch afbreekbaar moeten zijn. Alle reinigingsmiddelen moeten hierop worden beoordeeld en gecontroleerd door de autoriteiten.

Ecologisch

Ecologie is onderdeel van de biologie en heeft betrekking op de relatie tussen organismen en hun omgeving. Dit houdt in dat ecologie rekening houdt met alle organismen en landschappen in een bepaalde omgeving. Hierbij is het de bedoeling om de natuur en mens in balans te houden. Iets is namelijk pas ecologisch als het niet schadelijk is voor dier, mens en natuur.

Duurzaam

Duurzaam of duurzaamheid betekend niet veel meer dan dat iets lang meegaat. Het wordt meestal gebruikt om aan te geven dat producten of grondstoffen gemaakt of gewonnen worden op een manier die het milieu zo min mogelijk schade toebrengt. Dit houdt in de praktijk in dat producten gemaakt worden om lang(er) mee te gaan en relatief milieuvriendelijk zijn of om de grondstoffen te besparen.

Dosering

Een verkeerde dosering is een belangrijke bron van milieubelasting. Bij een te lage dosering wordt het niet schoon en moet de reiniging nogmaals uitgevoerd worden. Ook dat is belastend voor het milieu. Veel mensen denken echter ten onrechte dat meer middel ook een beter schoonmaakresultaat oplevert. Om overdosering te voorkomen is het raadzaam om onderstaande werkwijzen toe te passen:

  • Gebruik niet meer schoonmaakmiddel dan nodig is. De juiste dosering staat op de verpakking.

  • De tijd nemen om een schoonmaakproduct in te laten werken, levert vaak een beter schoonmaakresultaat op.

  • Gebruik bij de toevoeging van water de laagst mogelijk temperatuur. Zuinig zijn met warm water is een zeer goede vorm van energiebesparing.

  • Zorg er bij het wegspoelen van vuil water voor, dat het niet rechtstreeks in contact komt met het grond- of oppervlaktewater. Dit water wordt namelijk niet meer gezuiverd.

Geconcentreerd product

Ongeconcentreerde producten bevatten relatief weinig werkzame stoffen, maar wel veel water. Er is dus meer product nodig, oftewel meer verpakkingen en rijden er meer vrachtwagens. Dit zijn milieuonvriendelijke aspecten die de uitstoot van CO2 bevorderen in plaats van verminderen.

Met een geconcentreerd product kan hetzelfde schoonmaakresultaat behaald worden, zo niet beter, omdat er precies naar de vraag van vervuiling gedoseerd kan worden. Door een te sterke verdunning kan een product namelijk onvoldoende schoonmaak kracht bevatten en daarmee meer verbruikt worden. Een sterk geconcentreerd product kan daarom veel duurzamer zijn, met een efficiëntere werkwijze en vermindering van het productverbruik.

Oxsilive

Duurzaamheid bij reinigingsmiddelen wordt steeds belangrijker. Bij het schoonmaken wordt er vaak gebruikgemaakt van verschillende reinigingsmiddelen voor sanitair, interieur en vloeren. Het telkens wisselen van (en zoeken naar) de juiste middelen kost veel tijd en geld. Tevan heeft daarom Oxsilive ontwikkeld dat geschikt is voor alles.

Oxsilive heeft een oxiderende werking, waardoor vuil afgebroken wordt. Het is een volledig biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel dat sterk geconcentreerd is, zodat er geen onnodig water vervoert en opgeslagen wordt. Na een intensieve werking valt het product uiteen in water, CO2 en zuurstof, waardoor er minder naspoelen met water nodig is. Oxsilive voldoet aan de eerdergenoemde wetgeving én aan de Greenkey eisen. Bewuster bestaat niet!

Voordelen van Oxsilive

  • Werkt voor zowel interieur, sanitair en (zwembad)vloeren

  • Minder naspoeling nodig met water

  • Laat geen residu achter (dus goed voor je schrobzuigmachine)

  • Valt na intensieve werking uiteen in water, CO2 en zuurstof

  • Werkt ontvettend, is kalk remmend en elimineert urinegeuren
  • Milieuvriendelijk

Doseren = besparen!
Gebruikmakend van een doseerunit heeft u altijd de juiste gebruiksklare oplossing. Door één draai aan de knop heeft u de juiste dosering en product . Het zorgt voor een efficiëntere werkwijze en verminderd het productverbruik.

Overdosering wordt voorkomen, veiligheid gewaarborgt en het milieu wordt gespaard.

Ook een vraag voor Johan? Stel deze hier en wie weet beantwoordt hij deze in het volgende artikel!