Shop en betaal veilig online

Ruime voorraad

Gratis bezorging vanaf €200

Professioneel advies

Kennisbank

Johan-legt-uit-reiniging-desinfectie

Onze collega Johan deelt graag met iedereen zijn kennis en informatie over professionele reiniging en desinfectie. Bent u op zoek naar de meest efficiënte manier van zwembadreiniging? Wilt u weten wat een MSDS of VIB is? Wat de beste methode is om achterstallig schoonmaakonderhoud weg te werken? Of welk product u kunt gebruiken bij een legionella besmetting? Maak dan hieronder een keuze uit Johans uitgebreide aanbod aan informatie over reinigen en desinfecteren:

Johan-Nadelen-Omgevingswet-zwembadwater

Nieuwe Omgevingswet voor zwembaden

De nieuwe Omgevingswet gaat begin 2024 in, waarbij de exploitant van een zweminrichting zelf verantwoordelijk wordt gesteld. De normen gaan verder aangescherpt worden, wat een hoop uitdagingen en verantwoordelijkheden voort zal brengen. De nieuwe wet eist namelijk niet alleen dat het zwembadwater gezond en veilig is, maar ook de omgeving daaromheen. Johan legt in het kort uit aan welke verplichtingen een zwembad moet voldoen vanaf 2024.

Virus bestrijding

Niet alle desinfectiemiddelen werken effectief tegen virussen. Het is daarom belangrijk dat u een desinfectiemiddel gebruikt met een wettelijke virusclaim voor bestrijding van bijvoorbeeld het coronavirus. Johan legt uit waarom ons Tevan Panox desinfectiemiddel wel een bewezen werking heeft tegen allerlei bacteriën, schimmels en virussen.

Johan-Virussen-bestrijden
Johan-Nadelen-Ozon-reiniging

Nadelen van ozonreiniging

Ozon, ook wel bekend als O3, wordt binnen de schoonmaakbranche steeds meer toegepast als reinigings- en desinfectiemiddel. Men beweert zelfs dat met het gestabiliseerde ozonwater alle dagelijkse reinigingsmiddelen vervangen kunnen worden, maar hier zitten helaas nog aardig wat risico’s en wettelijke eisen achter. Johan heeft zich in de materie verdiept en legt het graag aan u uit.

Welke machinepad heb ik nodig

Bij het gebruik van een schrob(zuig)machine om grote vloeroppervlakken te schrobben is het belangrijk dat u de juiste machinepad inzet voor uw project. Elke pad heeft namelijk zijn eigen toepassingsfunctie. Johan bekijkt hier welke machinepad geschikt is voor welk vloeroppervlak en schrobmachine.

Johan-Machinepads-schrobmachine
Johan-Milieuvriendelijke-reinigingsmiddelen

Milieuvriendelijk reinigen

Op een duurzame manier reinigen word steeds belangrijker. Dagelijks komen we namelijk in contact met verschillende reinigingsmiddelen waarbij we eigenlijk niet weten of er risico’s zijn voor het milieu of onze eigen gezondheid. Die onzekerheid bij reinigingsmiddelen is echter onnodig, omdat hiervoor regelgevingen ontworpen zijn die de bescherming van mens en milieu veiligstellen. Johan gaat hier graag verder op in.

Wat is het verschil tussen sprayen en foggen

Foggen is een desinfectiemethode die bedoeld is om besmette ruimten te desinfecteren. Waarom komt deze methode steeds vaker voor en wat is het verschil met de welbekende spraymethode? Johan legt uit in welke situatie u op welke manier het beste kan desinfecteren.  Lees hier de voor- en nadelen tussen foggen en sprayen.

Johan-Spray-fog-desinfectie
Johan-Toelating-desinfectiemiddel

Verschillen in toelatingen voor desinfectiemiddelen

Dankzij een tijdelijke vrijstelling door de ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is er de laatste jaren een toename aan diverse desinfectiemiddelen ontstaan. Niet al deze desinfectiemiddelen zijn echter geschikt voor dezelfde toepassingen. Johan legt de verschillen uit tussen de toegelaten en niet-toegelaten desinfectiemiddelen op de markt.

Hygiënische reiniging van zwemwater

Reiniging en onderhoud van zwembadwater is een belangrijk onderdeel van zwembadonderhoud, voor zowel de gezondheid als de hygiëne. Om zorgeloos te kunnen genieten van zwembadwater geeft Johan u hier uitgebreid uitleg over de in- en outs van zwemwaterreiniging.

Johan-Zwembad-reiniging
Johan-Achterstallig-onderhoud-nulbeurt

Achterstallig onderhoud

Achterstallig onderhoud ontstaat wanneer er niet goed gereinigd wordt, zodat de restvervuiling niet meer met het reguliere reinigingsmiddel te verwijderen is. De beste optie is dan om eenmalig extra grondig schoon te maken, een zogenaamde opleveringsschoonmaak of nulbeurt, om het oppervlak terug te brengen tot een vervuiling en detergent vrij niveau. Johan zal hier meer uitleg over geven.

Legionella bestrijding

In kranen en waterleidingen die een tijd niet gebruikt zijn bevindt zich regelmatig de bacterie legionella.  Na het constateren dient zo snel mogelijk stappen te nemen om de legionella te verwijderen. Johan legt uit welke producten en methoden Tevan u kan aanbieden voor het bestrijden van legionellabacteriën.

Johan-Legionella-bestrijden
Johan-veiligheidsinformatieblad-MSDS-VIB

Wat staat er in een veiligheidsinformatieblad

Wanneer u gaat schoonmaken, wilt u dit natuurlijk zo goed en veilig mogelijk doen. Alles wat u hiervoor moet weten staat beschreven op het etiket, in de WIK en in het veiligheidsinformatieblad (VIB). Voor sommige producten kan het veiligheidsinformatieblad echter zeer uitgebreid zijn. Het is daarom belangrijk om te weten waar u de juiste informatie kunt vinden. In dit artikel legt Johan uit wat een VIB precies is en hoe u deze het beste kunt lezen.

Nieuwe Europese wetgeving voor precursoren

Vanaf 1 februari 2021 gaat de nieuwe Europese wetgeving in voor het verkopen van precursoren. Dit is het gevolg van terroristische aanslagen die zijn gepleegd met behulp van precursoren van explosieven. De Europese Unie heeft daarom een nieuwe regelgeving ontwikkeld, die Johan hier zal uitleggen.

Johan-legt-uit-Precursoren-wetgeving
Johan-legt-uit-pictogrammen

Betekenis van de Tevan pictogrammen

Bij Tevan maken we gebruik van verschillende pictogrammen om u te informeren over onze producten. Zo hebben wij pictogrammen voor toepassingsgebieden, sectoren en de methodes waarvoor onze producten geschikt zijn. Lees hier wat al onze pictogrammen betekenen.

Carefree Clean Concept

Bij het schoonmaken wordt er vaak gebruikgemaakt van verschillende reinigingsmiddelen voor sanitair, interieur en vloeren. Het telkens wisselen van (en zoeken naar) de juiste middelen kost veel tijd en geld. Tevan heeft daarom het ‘Carefree Clean’ concept ontwikkeld en Johan zal het uitvoerig aan u uitleggen.

Johan-legt-uit-Carefree-clean-concept
Johan-legt-uit-quats-nadelen

De nadelen van Quats als oppervlakkendesinfectie

Desinfectie met Quats betekent dat de vervuiling bestaande uit micro-organismen inkapselt wordt en afsterft. Maar is deze methode van desinfectie nu wel of niet effectief? Johan legt uit wat de nadelen zijn voor het desinfecteren van oppervlakken met Quats.

Circel van Sinner

Niet alleen is de keuze voor het juiste reinigingsmiddel heel belangrijk bij een effectieve reiniging, maar zijn er ook vier andere factoren die hun bijdrage leveren. Dit zijn namelijk chemie, beweging, tijd en temperatuur en vormen samen de Cirkel van Sinner. Alle vier de factoren hebben invloed op elkaar in het reinigingsproces en vergroten of verkleinen elkaars aandeel in de cirkel. Johan geeft wederom zijn uitleg hierover.

Johan-legt-uit-circel-van-sinner
Johan-legt-uit-zwembadwater-reinigen

Reinigen van zwembadwater

Het zwemwater in zwembaden wordt gebruikt voor zowel sport als recreatieve doeleinden. Bassins kunnen sterk verschillen qua grootte, doeleinde, het aantal zwemmers of temperatuur en daarom verschilt ook de reiniging per zwembad. Het is heel belangrijk om zwembadwater hygiënisch te reinigen en te desinfecteren. Lees hier meer over hoe u uw zwembad zo schoon mogelijk houdt.

Meer weten? Neem contact met ons op en we helpen u graag!