Shop en betaal veilig online

Ruime voorraad

Gratis bezorging vanaf €200

Professioneel advies

Carefree Clean Concept

Johan-legt-uit-Carefree-clean-concept

Zorgeloos schoonmaken

Bij het schoonmaken wordt er vaak gebruikgemaakt van verschillende reinigingsmiddelen voor sanitair, interieur en vloeren. Het telkens wisselen van (en zoeken naar) de juiste middelen kost veel tijd en geld. Tevan heeft daarom het ‘Carefree Clean’ concept ontwikkeld.

Wat is het Carefree Clean Concept?

Het Carefree Clean Concept zorgt ervoor dat methodefouten niet meer voor komen tijdens het reinigen. Met behulp van ons doseerapparaat stelt u eenvoudig verschillende doseringen in voor verschillende reinigingstoepassingen. Zo hebben we de nulbeurt dosering, de dagelijkse dosering en een aparte dosering voor de periodieke ontkalker. Hierdoor heeft u altijd de juiste dosering reinigingsmiddel. Naast de juiste dosering is natuurlijk ook de juiste methode belangrijk. Met behulp van een werkwagen heeft u alle middelen die u nodig heeft om de Carefree Clean methode op de juiste manier uit te voeren.

Wat is het Tevan Oxsilive?

Tevan Oxsilive is een nieuw en revolutionair reinigingsmiddel op basis van waterstofperoxide en perazijnzuur. Met Oxsilive reinigt u eenvoudig en effectief vloeren, sanitair en interieur. Het is dus niet meer nodig om een groot aantal traditionele reinigingsmiddelen in te kopen. Het product heeft een oxiderende werking, waardoor vuil afgebroken wordt. Oxsilive bevat geen detergenten of chloor en is volledig biologisch afbreekbaar. Het product werkt ontvettend, is licht kalkremmend en elimineert urinegeuren. Tevan Oxsilive is een geconcentreerd reinigingsmiddel, waardoor u geen water vervoert en opslaat.

Multimix doseerunit

De doseerunit van Tevan zorgt ervoor dat u altijd de juiste dosering gebruikt tijdens het schoonmaken. De doseerunit werkt voor zowel reinigings- als desinfectiemiddelen. Wij leveren de doseerunit in vier verschillende opties:

  • 1 x 14 liter per minuut (geschikt voor 1 reinigings- of desinfectiemiddel.
  • 4 x 14 liter per minuut (geschikt voor 4 reinigings- of desinfectiemiddelen).
  • 1 x 4 liter per minuut (geschikt voor 1 reinigings- of desinfectiemiddel).
  • 4 x 4 liter per minuut (geschikt voor 4 reinigings- of desinfectiemiddelen).

De doseerunit wordt volledig gebruiksklaar afgeleverd. We stellen de doseerunit voor u in aan de hand van de producten die u gebruikt. Hierdoor gebruikt u nooit te veel of te weinig reinigingsmiddelen. Wij personaliseren het label voor u aan de hand van de gebruikte producten. Eventueel is het mogelijk om op aanvraag uw logo toe te voegen aan het label.

Nulbeurt

Wanneer u overstapt van traditionele reinigingsmiddelen naar Oxsilive, begint u met een nulbeurtreiniging. Traditionele reinigingsmiddelen laten namelijk vaak residuen achter. Deze residuen verwijdert u eenvoudig met een hoge dosering Oxsilive met een inwerktijd van 15 minuten.

Dagelijks gebruik

Na de nulbeurt heeft u alle residuen van oude middelen verwijderd. Nu kunt u Oxsilive gaan gebruiken voor de dagelijkse reiniging. Hiervoor gebruikt u de standaarddosering.

Periodieke ontkalker

Ondanks de lichtgezuurde oplossing van Oxsilive kan het noodzakelijk zijn om een periodieke ontkalker te gebruiken. Voor de Carefree Clean methode heeft Tevan daarom verschillende ontkalkers, afhankelijk van de hoeveelheid kalkaanslag.

Reiniging van interieur en sanitair

Met Oxsilive en de Carefree Clean methode reinigt u eenvoudig en hygiënisch uw interieur en sanitair. Dit kan op twee manieren:

1. Prepareer microvezeldoeken in een preparatiebox op uw werkwagen. Dit doet u door de box te vullen met 30 ml gebruiksklare Oxsilive per microvezeldoek. Gebruik blauwe doeken voor interieurreiniging en rode doeken voor sanitairreiniging.

2. Maak droge microvezeldoeken klamvochtig met behulp van een sproeiflacon.

In beide gevallen is het belangrijk om de microvezeldoek regelmatig te vervangen voor een schone en geïmpregneerde microvezeldoek.

Reiniging van vloeren

Wanneer u de vloer gaat reinigen met Oxsilive is het belangrijk om te beginnen met een nulbeurt reiniger. Hiermee verwijdert u zeepresten van oude schoonmaakmiddelen. Bevochtig de vloer met microvezelmoppen in ruime mate en laat het product 15 minuten inwerken. Vervolgens schrobt u met een bezem of schrobzuigmachine (afhankelijk van het vloeroppervlak), waardoor al het vuil los komt en kan worden verwijderd.

Na de nulbeurt is de vloer weer in ideale conditie. Dagelijkse vloerreiniging wordt dan ook een stuk makkelijker. Reinigen wordt dan minder intensief en gaat dus ook minder tijd kosten. Gebruik geprepareerde microvezelmoppen om dagelijks de vloer streeploos te reinigen.

Met 1 microvezelmop reinigt u ongeveer 25 vierkante meter vloeroppervlak. Bij de nulbeurtreiniging heeft u voor 5 moppen 2 liter Oxsilive nodig met een nulbeurtdosering. Voor de dagelijkse vloerreiniging heeft u per 5 moppen 1 liter Oxsilive nodig met een dagelijkse dosering.