Shop en betaal veilig online

Ruime voorraad

Gratis bezorging vanaf €200

Professioneel advies

Industrie

Reiniging en desinfectie in de industriële sector

Industrie is van essentieel belang voor de hele wereld. Om kwalitatief goede eindproducten te leveren is een schone en hygiënische omgeving dan ook enorm belangrijk. Tevan helpt u om de hygiënische veiligheid van uw gehele onderneming te optimaliseren met behulp van de juiste middelen en methoden.

Reiniging binnen het industriële productieproces

Het produceren van industriële producten breng grote verantwoordelijkheden met zich mee. Een kleine fout in het productieproces kan dan ook grote gevolgen hebben. Slechte hygiëne binnen het industriële proces kunnen veel fouten veroorzaken. Een schone en hygiënische omgeving is dan ook van primair belang voor iedere vorm van industrie. Er zijn verschillende manieren om te reinigen binnen de industrie, namelijk; vacuümreiniging, hogedrukreiniging en chemische reiniging.

Chemische reiniging

Soms is reiniging met een hogedrukspuit niet mogelijk, omdat de installaties lastig te bereiken zijn. Als dit het geval is, wordt de installatie chemisch gereinigd. Het reinigingsmiddel wordt dan met water geprepareerd en gecirculeerd. Hierdoor komt de vervuiling los van de installatie en wordt deze vervolgens afgevoerd. Tevan heeft verschillende producten die geschikt zijn voor het chemisch reinigen van leidingen en industriële installaties.

Maximaliseren van uptime

Tijdens het reinigen binnen industriële omgevingen zullen bepaalde onderdelen van het proces stilgelegd moeten worden. Dit betekent dat de productiecapaciteit omlaag gaat. U wilt uw downtime natuurlijk zo laag mogelijk houden. Een hygiënische omgeving is daarentegen wel een vereiste. In industriële organisaties zijn dan ook vaak strenge reinigingsprotocollen aanwezig. Wij helpen u graag met het zo efficiënt mogelijk reinigen van uw machines, leidingen of andere onderdelen binnen uw industriële proces. Wij hebben een ruim assortiment aan professionele reinigingsmiddelen, waardoor we voor iedere situatie een geschikt product hebben.

Vet verwijderen in het industriële proces

Industriële machines worden vaak gangbaar gehouden met smeermiddelen zoals vet en olie. Deze smeermiddelen komen dan ook vaak op plaatsen terecht waar u ze niet wilt hebben. Om het productieproces hygiënisch en veilig te houden is het belangrijk dat deze vetten en oliën tijdig verwijderd worden. Tevan denkt met u mee en levert betrouwbare industriële ontvetters van hoge kwaliteit die perfect passen bij uw productieproces.

Industriële leidingen spoelen

Bij het produceren van voedingsmiddelen wordt gebruikgemaakt van verschillende leidingen en tanks. De voedingsmiddelen moeten namelijk geproduceerd, getransporteerd en opgeslagen worden. Hierbij is het ontstaan en opbouwen van biofilm onvermijdelijk. Om gezondheidsrisico’s uit te sluiten, is een goede reiniging en desinfectie van uitermate groot belang. Wij hebben dan ook een stappenplan met de juiste producten voor het bestrijden van bijvoorbeeld legionella.