Shop en betaal veilig online

Ruime voorraad

Gratis bezorging vanaf €200

Professioneel advies

Veterinaire industrie

Reiniging en desinfectie in de veterinaire industrie

Binnen de veterinaire industrie is een schone en hygiënische omgeving van groot belang. Dit draagt namelijk direct bij aan de gezondheid van de dieren. Een onhygiënische omgeving vergroot het risico’s op infecties, wat grote gevolgen kan hebben op uw bedrijf. Tevan helpt u met het vinden van de juiste middelen, methoden en heldere werkinstructies om de hygiëne in uw dierenverblijven optimaal te houden.

Hygiëne in dierenartspraktijken

Hygiëne binnen dierenartsenpraktijken is ontzettend belangrijk. Er komen namelijk veel verschillende dieren binnen, die schadelijke micro-organismen als virussen en bacteriën met zich meebrengen. Binnen dierenartspraktijken zijn ruimtes met een laag risico, zoals wachtkamers en de receptie. Ruimtes met een hoog risico zijn de ruimtes waarin de dieren onderzocht en geopereerd worden, maar ook de verblijfruimtes en hokken. Het is dan ook belangrijk om deze ruimtes met een hoog risico na ieder gebruik te reinigen en desinfecteren.

Hygiëne op boerderijen

Net als bij dierenartspraktijken is de hygiëne op boerderijen en andere veterinaire bedrijven enorm belangrijk. Met veel dieren in dezelfde ruimte wilt u natuurlijk voorkomen dat ziektes zich gaan verspreiden. Zieke dieren worden dan vaak ook in isolatie geplaatst. Voorkom schadelijke micro-organismen binnen uw bedrijf door een goede hygiëne te hanteren. Tevan adviseert u graag over het gebruik van de juiste middelen en methoden.

Veterinaire ziektes bestrijden

Binnen dierenstallen is het van groot belang dat ziekten worden weggehouden van het vee. Hierbij is de hygiëne van primair belang. Denk bijvoorbeeld aan vogelgriep bij kippen, varkenspest bij varkens of mond-en-klauwzeer bij koeien. Wanneer een dier ziek wordt, is het vaak noodzakelijk het dier te isoleren om verdere verspreiding te voorkomen. Na gebruik van deze isolatieruimte zal deze grondig gedesinfecteerd moeten worden. Alleen zo voorkom je het risico dat andere dieren alsnog besmet worden met bacteriën, schimmels en virussen.

Desinfecteren in de veterinaire industrie

Als u desinfectiemiddelen wilt gebruiken binnen de veterinaire industrie is het een vereiste dat dit desinfectiemiddel een toelating heeft in PT03. Dit betekent dat het desinfectiemiddel een toelating heeft voor veilig gebruik binnen veterinaire bedrijven. De Tevan Panox producten hebben een toelating in de veterinaire industrie en zijn dan ook uitermate geschikt voor het desinfecteren van ruimtes waarin dieren verblijven.

Meetbaar schoon in de veterinaire sector

Een verblijf of ruimte kan er schoon uit zien, maar niet hygiënisch schoon zijn. Om zeker te zijn van een hygiënische omgeving is het van belang om de resultaten te meten en monitoren. Tevan helpt u met het vinden van de juiste middelen en methoden, waardoor u eenvoudig de resultaten meetbaar kunt maken. Zo werken we samen aan zorgeloos schoon.