Shop en betaal veilig online

Ruime voorraad

Gratis bezorging vanaf €200

Professioneel advies

Zorg sector

Reiniging en desinfectie in de zorgsector

Binnen de zorg is hygiëne natuurlijk van levensbelang. Een slechte hygiëne brengt namelijk enorm veel risico’s met zich mee. Reinigen alleen is dan ook niet voldoende. Desinfectiemiddelen zijn dan ook onmisbaar en noodzakelijk in de zorg. Schadelijke micro-organismen als bacteriën, schimmels en virussen bevinden zich op veel verschillende plekken. Denk bijvoorbeeld aan voorwerpen, oppervlakken en chirurgische instrumenten. Tevan helpt u met het vinden van de juiste reinigings- en desinfectiemiddelen. Zo biedt u al uw patiënten een veilige en hygiënische omgeving.

Reiniging in de zorg

In de zorg is het van groot belang dat gezondheidsrisico’s worden uitgesloten. Een goede reiniging is hierbij dan ook essentieel. In zorginstellingen zijn namelijk veel bacteriën, schimmels en virussen aanwezig. Deze schadelijke micro-organismen zitten vaak verborgen onder een laag organisch vuil. Om met desinfectiemiddelen deze schadelijke micro-organismen goed te kunnen bereiken, is het van groot belang dat er eerst gereinigd wordt. Met reinigen verwijdert u namelijk de organische vervuiling, waardoor de micro-organismen bloot komen te liggen. Tevan helpt u met het vinden van de juiste reinigingsmiddelen en -methoden. Met onze specialistische kennis adviseren we u graag over het bieden van een hygiënische en veilige omgeving voor alle patiënten.

Oppervlakken desinfecteren in de zorg

In de zorg is desinfecteren een dagelijkse bezigheid. Vaak wordt dit met alcohol gedaan. Desinfecteren met alcohol kan echter grote problemen met zich mee brengen wanneer dit gebeurt op grote schaal. Denk bijvoorbeeld aan alcoholdampen met een bedwelmend effect en brandbaarheid. Voor het desinfecteren van grotere oppervlakken als behandeltafels en vloeren is het dan ook van belang om een veiliger desinfectiemiddel te gebruiken. Bij desinfecteren met chloor loopt u het risico dat er giftige chloorgassen vrijkomen. Tevan heeft daarom de Panox producten ontwikkeld. Wij gebruiken waterstofperoxide en perazijnzuur, twee milieuvriendelijke alternatieven waarmee u veilig en effectief desinfecteert.

Medische instrumenten reinigen

In de zorg worden verschillende instrumenten gebruikt, die ieder op hun eigen manier gereinigd en gedesinfecteerd worden. Bij sommige van deze voorwerpen is de besmettingskans bij aanwezigheid van micro-organismen enorm. Wanneer instrumenten hergebruikt worden zijn er vaak specifieke richtlijnen per instrument voor de reiniging en desinfectie. Met de juiste reinigingsmiddelen wordt zichtbaar vuil en organisch materiaal verwijderd van het instrument. Vervolgens worden de instrumenten gespoeld en gedesinfecteerd. Tevan adviseert u graag over het gebruik van de juiste middelen en methoden.

Ruimtedesinfectie in ziekenhuizen

In ziekenhuizen komt het regelmatig voor dat een volledige ruimte gedesinfecteerd moet worden. Dit kost enorm veel tijd. De ruimte moet namelijk eerst grondig gereinigd en vervolgens gedesinfecteerd worden. Tevan maakt daarom gebruik van de “fogging” methode. Hiermee desinfecteert u uw ruimten eenvoudig, snel en effectief. Benieuwd hoe dit werkt en hoe u dit voordelen kan opleveren? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en een demonstratie op locatie.

Tevan reinigingsproducten voor zorginstellingen

Onze reinigingsproducten kunnen gebruikt worden in de volgende zorginstellingen:

  • Ziekenhuizen

  • Praktijken voor tandartsen, fysiotherapeuten of huisartsen

  • Verpleeghuizen en verzorgingshuizen